top of page

Winter, vrieskou, sneeuw; accu snel leeg!

Bijgewerkt op: 24 dec. 2019

Buiten heeft het net gesneeuwd en je bent gezellig samen met de kids een sneeuwpop aan het maken. Je pakt je smartphone om een leuke foto te maken en hij is ineens bijna leeg of valt zelfs helemaal uit. En dat terwijl je zojuist nog zag dat de batterij nog 80% vol was!


Helaas kan de lithium-ion-batterij van je smartphone slecht tegen koude temperaturen. Om een lang verhaal kort te maken: de ionen in de batterij kunnen minder hun weg vinden door de kou omdat de elektroden in je batterij bevriezen. Gevolg: je smartphone valt uit!

Volgens Apple functioneert een iPhone het best tussen de 0 en de 35 graden. Bij temperaturen daarboven of onder zal de batterij dus minder goed functioneren. Bij hele warme temperaturen kan je er dus ook last van hebben dat je smartphone uitvalt.


Onze tip voor de koude dagen: probeer je smartphone op een warme plek te houden zoals de binnenzak van je jas. Een wat dikker hoesje kan ook helpen als je de smartphone in een zak of tas bewaart.


Valt je smartphone onverhoopt toch uit? Geen paniek! Zodra je weer binnen bent en je smartphone is weer opgewarmd, zal de batterij ook weer hersteld zijn naar voorheen.

Pas overigens op voor vochtschade bij het opladen: het is aan te raden 10 tot 15 minuten te wachten met het eventueel opladen van je smartphone. Door het ontdooien kan er minimale vocht in je smartphone ontstaan waardoor je kortsluiting zou kunnen maken tijdens het opladen.


Dus! Ga je op wintersport en heb je een wat ouder toestel waarvan de batterij bij normale temperaturen al snel leegloopt? Dan is het zeker aan te raden de batterij voor je vakantie nog te laten vervangen om bereikbaar te blijven. Zo is je smartphone beter bestendig tegen de kou en kun je met een gerust hart van je vakantie genieten ;)


170 weergaven0 opmerkingen

Kommentarer


bottom of page