top of page

Tips voor de smartphone-gebruiker!

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, maar hoe ga je nu het beste om met dit onmisbaar apparaat. We zetten de beste tips voor je op een rij!


1. Maak elke dag een reserve-kopie

Dat is wel zo handig als op het moment dat je smartphone van het een op het andere moment ineens kapotgaat of als deze gestolen wordt. Maar ook als je gewoon een nieuwe smartphone koopt.

Met een reservekopie zijn in ieder geval al je gegevens op je smartphone veiliggesteld. Bij het instellen van je nieuwe of vervangende telefoon zijn de gegevens van je oude smartphone meestal in een mum van tijd overgezet. Let wel op dat je zorgt dat je bij het instellen van je reserve-kopie alle belangrijke gegevens aanzet om mee te nemen in de back-up, want anders ontbreken deze dierbare gegevens alsnog!


2. Updaten!!

Zorg dat je alle updates installeert. Updaten is belangrijk omdat je smartphone hier beter door zal presteren; het zorgt ervoor dat je smartphone goed beveiligd blijft; fouten in software worden opgelost. Daarnaast worden bij software-updates ook vaak apps of nieuwe toffe functies toegevoegd die je niet wil missen.

Lukt het niet om te updaten? Check je beschikbare geheugen dan even en zorg dat er genoeg ruimte vrij is door niet gebruikte apps te verwijderen van je smartphone.

Heb je een wat ouder model en lukt het niet om te updaten? Dan lijkt het er helaas op dat je toe bent aan een nieuwere telefoon :(


3. Opslagruimte vrijhouden

Zorg dat je genoeg opslagruimte vrijhoudt om de benodigde software-updates te doen. Maar ook om bijvoorbeeld foto’s te kunnen blijven maken. Het zal je gebeuren dat je net een superleuke foto van je vriend(in), (klein)kind of huisdier wil maken, blijkt je telefoon geen ruimte meer te hebben! Grote kans dat het moment na het maken van de ruimte voorbij is L.

Hoe doe je dit nu slim:

  • Stel in dat de foto’s die je via Whatts app ontvangt niet opgeslagen worden.

  • Bij je instellingen kun je zien welke apps je bijna nooit gebruikt. Verwijder deze apps zo nu en dan.

  • Haal zo nu en dan je gemaakte foto’s van je smartphone nadat je ze op je PC, harddisk of in de cloud hebt gezet.

  • Voor de android-gebruikers: gebruik een SD kaart.

  • Minder mail, contacten en agenda’s met je smartphone synchroniseren.


4. Bescherm je smartphone

Wij zien elke dag kapotte smartphones voorbijkomen waarbij de schade beperkt of voorkomen had kunnen worden door een goed hoesje of een beschermglaasje op het scherm.

Ons advies: zorg voor een goed hoesje zodat als deze valt het scherm niet per se geraakt wordt. Ook vangt een hoesje de klap van het vallen op, zodat de kans op interne schade wat kleiner wordt.

Wat is nu een goed hoesje? Bij een goed hoesje steekt de rand van het hoesje boven het scherm van de smartphone uit. Daarnaast geldt: hoe dikker het hoesje, hoe beter! Geef dus iets meer uit aan een hoesje zodat je minder kwijt bent aan reparaties.

Tevens geeft een beschermglaasje of folie goede bescherming. 100% bescherming heb je nooit maar het beschermt vooral tegen krassen en valschade. Opplakglaasjes zijn wat goedkoper en gaan hoogstens een paar maanden mee. Daarnaast kun je een folie van Clearplex op maat laten maken voor je smartphone. Deze zijn wat duurder, maar kunnen bij deugdelijk gebruik zeker een jaar mee gaan.


5. Verleng je batterij-duur

Om je batterij zolang mogelijk in top-conditie te houden, kun je deze richtlijnen volgen:

  • Stel de batterij niet bloot aan temperaturen hoger dan 35 graden. Je batterij zal hierdoor permanent verminderde bruikbare capaciteit hebben.

  • Stel de batterij niet bloot aan temperaturen lager dan 0 graden. De bruikbare capaciteit is hierbij maar tijdelijk verminderd.

  • Laad je batterij regelmatig op. Wacht daarbij niet tot de batterij (bijna) leeg is, maar laad je telefoon elke dag of om de dag op. Probeer te voorkomen dat de batterij vaak onder de 20% komt.

  • Laad je batterij liever niet verder op dan 80%.

  • Gebruik een originele of gecertificeerde lader. Deze geven de juiste spanning en stroom af bij het laden.

Helaas is elke batterij op een zeker moment aan vervanging toe. Vermoed je dat het moment daar is? Check dan even de conditie bij de instellingen van je smartphone. Is de conditie onder de 86%? Dan is het tijd voor een nieuwe batterij. Soms geeft de smartphone hier zelf aan dat de batterij gerepareerd moet worden.


Hulp nodig om bovenstaande tips toe te passen? Kom langs bij De Smartmakers; wij staan voor je klaar!


411 weergaven0 opmerkingen
bottom of page