top of page

*@$%^&*#!! Smartphone in het water gevallen? Lees onze tips!

Wat als je smartphone waterschade heeft? Je nieuwe iPhone is in de WC gevallen of je hebt je smartphone in bad laten vallen. In de zee, tijdens het afwassen, zwembad....Er zijn tal van oorzaken voor waterschade op te noemen. Vaak wordt echte schade pas veroorzaakt doordat men na het ontstaan van de waterschade niet juist handelt. Geen zorgen! Wij geven je tips hoe je het beste om kunt gaan met waterschade!1. Zet je smartphone direct uit!

Dus niet eerst nog even checken of je smartphone het nog doet, maar uitzetten!

Ook een no-go: even aan de oplader hangen. Niet doen! Hierdoor kan kortsluiting in je smartphone ontstaan en is de kans alleen maar kleiner dat je dierbare smartphone nog te redden is.


2. Verwijder sim-kaart, sd-kaart en batterij

De batterij verwijderen is niet altijd mogelijk maar als het wel kan, dan wel even doen. Zodra je alles verwijderd hebt, droog je het nog even voorzichtig af met een handdoek of keukenpapier.

Ga overigens niet met de telefoon schudden, want dan kan het water zich in de smartphone gaan verspreiden...


3. Rijst of de betere optie: vochtverwijderaars

Indien je vochtverwijderaars ter beschikking hebt, zoals de zakjes met vochtabsorberende kraaltjes, kun je deze het beste gebruiken. Leg je smartphone in een afgesloten bakje met een paar van deze zakjes. Heb je deze niet, dan kun je de smartphone het beste in een bak met ongekookte (!) rijst leggen. Dit alles doe je 48-uur of tot je naar een reparateur kan.


4. Ga zo snel mogelijk naar De Smartmakers

Onze reparateur kan de smartphone voor je open maken en deze droog- en schoonmaken. Geef hem zoveel mogelijk details over hoe de waterschade is ontstaan. Hij kan met de gegeven info gerichter te werk gaan en beter inschatten wat er moet gebeuren om je smartphone te redden. Na het droog- en schoonmaken van de smartphone gaat de reparateur checken of er kortsluiting en dus schade is ontstaan. Dit kun je vaak al zien aan de onderdelen als je weet waar je op moet letten.

Soms is het schoonmaken voldoende en werkt de smartphone direct weer naar behoren. Het kan ook zijn dat er onderdelen vervangen moeten worden, waarna de smartphone weer in orde zal zijn. Dit doen we altijd in overleg.


Heb je heel veel pech en werkt je smartphone helemaal niet meer? Wij bieden ook tweedehands en refurbished smartphones te koop aan, zodat je toch online kunt blijven. Om het leed wat te verzachten hoef je de waterschadebehandeling niet te betalen indien je direct een smartphone bij ons koopt. Dat scheelt weer ;)252 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page